Túrós-burgonyás krokett (Krokiety z sera i ziemniaków)



30 dkg túró, 20 dkg főtt krumpli, 8 dkg liszt, 3 dkg hagyma, kevés olaj, 2 tojás, só, bors, 2 dkg margarin, zsemlemorzsa, zsiradék a sütéshez
A túrót és a krumplit burgonyanyomón áttörjük. Az apróra vágott hagymát az olajon szalmasárgára pirítjuk. A margarint kikeverjük a tojássárgájákkal, hozzáadjuk a túrós-burgonyás masszát, a pirított hagymát, sót, borsot ízlés szerint, a tojásfehérjékből vert habot apródonként. Zsemlemorzsában 3 cm átmérőjű, 8 cm hosszú kroketteket formálunk. Serpenyőben minden oldalon megsütjük (vagy sok zsiradékban, mint a sült krumplit). Kaporszósszal, gombamártással, főzelékkel vagy salátával tálaljuk.