SZIRUPOS MANDULÁSCAKE (ÁMIGDÁLÓPITÁ)



Hozzávalók: 1.5 csésze liszt, 1.5 csésze cukor, 20 dkg margarin, 2 csésze búzadara, 5 tojás, 25 dkg tört mandulabél, 2 kiskanál reszelt narancshéj, kevés fahéj, 2 kiskanál sütőpor,
A sziruphoz: 2 csésze cukor, 4 csésze víz, 1 darab narancshéj, 1 darabka fahéj;
Elkészítés:
1.       A mixerben a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
2.       Hozzáadjuk a margarint, a búzadarát, a lisztet, a narancshéjat, a mandulabelet és a sütőport, jól összekeverjük.
3.       Közepes kikent, lisztezett tepsibe terítjük a masszát, és 40-45 percet sütjük közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben). Ha a beleszúrt kötőtűre vagy éles késre semmi nem ragad, a cake készen van.
4.       Résnyire nyitott sütőben hagyjuk hűlni, majd mikor langyos óvatosan meglocsoljuk a sziruppal.
Szirup:
A hozzávalókat összefőzzük kb. 5 percig, Felhasználás előtt langyosra hűtjük és kidobjuk belőle a narancshéjat és a fahéjdarabkát.