Hozzávalók: 1.5 csésze liszt, 1.5
csésze cukor, 20 dkg margarin, 2 csésze búzadara, 5 tojás, 25 dkg tört
mandulabél, 2 kiskanál reszelt narancshéj, kevés fahéj, 2 kiskanál sütőpor,
A sziruphoz: 2 csésze cukor, 4
csésze víz, 1 darab narancshéj, 1 darabka fahéj;
Elkészítés:
1. A mixerben a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a margarint, a búzadarát, a lisztet, a
narancshéjat, a mandulabelet és a sütőport, jól összekeverjük.
3. Közepes kikent, lisztezett tepsibe terítjük a masszát, és
40-45 percet sütjük közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben). Ha a
beleszúrt kötőtűre vagy éles késre semmi nem ragad, a cake készen van.
4. Résnyire nyitott sütőben hagyjuk hűlni, majd mikor langyos
óvatosan meglocsoljuk a sziruppal.
Szirup:
A hozzávalókat összefőzzük kb. 5
percig, Felhasználás előtt langyosra hűtjük és kidobjuk belőle a narancshéjat
és a fahéjdarabkát.