SÜLT KECSKECOMB (KATSIKÁKI SZTO FURNÓ)



Hozzávalók: 1 kecskecomb egészben, 4-5 cikk fokhagyma, 2-3 citrom leve, só, bors, olívaolaj, 1-2 kg krumpli;
Elkészítés:
1.       A húst előkészítjük, megmossuk, leszedjük róla a faggyút, lyukakat szúrunk bele egy hegyes éles késsel, és a lyukakba fokhagyma darabokat szúrunk. Jól megsózzuk, borsozzuk, majd egy akkora tepsibe fektetjük, hogy ne foglalja el teljesen a tepsit maga a hús.
2.       Annyi krumplit, mely elegendő hogy a tepsiben lévő üres helyet kitöltse, vastagabb kockákra tojásnagyságú krumpli esetében keresztben a felére vágjuk, megmossuk, jól megsózzuk, borsozzuk egy tálban majd a tepsibe, a hús köré halmozzuk, úgy hogy jó szorosan legyenek egymás mellett. Olajat öntünk a tepsibe majd a citromok levét. Felöntjük annyi vízzel, hogy a krumplikat majdnem teljesen ellepje.
3.       Betesszük a sütőbe, és 180-200 fokon addig sütjük, amíg a hús megpuhul, és a krumplik megfőnek, megpirulnak, az étel pedig, zsírjára sül. Az elején akár le is lehet takarni alumínium fóliával, hogy biztosan megpuhuljon a hús.
Jól talál hozzá a káposztasaláta.