Hozzávalók: 1 kecskecomb
egészben, 4-5 cikk fokhagyma, 2-3 citrom leve, só, bors, olívaolaj, 1-2 kg
krumpli;
Elkészítés:
1. A húst előkészítjük, megmossuk, leszedjük róla a faggyút,
lyukakat szúrunk bele egy hegyes éles késsel, és a lyukakba fokhagyma darabokat
szúrunk. Jól megsózzuk, borsozzuk, majd egy akkora tepsibe fektetjük, hogy ne
foglalja el teljesen a tepsit maga a hús.
2. Annyi krumplit, mely elegendő hogy a tepsiben lévő üres helyet
kitöltse, vastagabb kockákra tojásnagyságú krumpli esetében keresztben a felére
vágjuk, megmossuk, jól megsózzuk, borsozzuk egy tálban majd a tepsibe, a hús
köré halmozzuk, úgy hogy jó szorosan legyenek egymás mellett. Olajat öntünk a
tepsibe majd a citromok levét. Felöntjük annyi vízzel, hogy a krumplikat
majdnem teljesen ellepje.
3. Betesszük a sütőbe, és 180-200 fokon addig sütjük, amíg a hús
megpuhul, és a krumplik megfőnek, megpirulnak, az étel pedig, zsírjára sül. Az
elején akár le is lehet takarni alumínium fóliával, hogy biztosan megpuhuljon a
hús.
Jól talál hozzá a káposztasaláta.