/Çubuk böregi /
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg
vaj, só, a töltelékhez: 20 dkg reszelt sajt, só, 2 tojás
Elkészítés: A lisztet, vajat
sóval és 8 evőkanál vízzel összedolgozzuk. Cipót formálunk, és 15 percig
pihentetjük a tésztát. A pogácsákhoz hasonlóan háromszor hajtogatjuk. Az egyes
hajtogatások között 15 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt
sajttal, összehajtjuk, és újra kinyújtjuk.
Az 1 cm vastag tésztából
körülbelül 5 cm hosszú és 2 cm széles rudacskákat vágunk, tojással megkenjük és
nagyon forró sütőben 35 percig, sütjük.
Ugyanebből a tésztából
készíthető:
A fenti tésztát virsli nagyságura
vagdaljuk, mindegyikre egy-egy virslit helyezünk - legjobb az apró u.n. koktél
virsli, belecsavarjuk a tésztába és megsütjük.