Sajtos börek



/Çubuk böregi /
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg vaj, só, a töltelékhez: 20 dkg reszelt sajt, só, 2 tojás
Elkészítés: A lisztet, vajat sóval és 8 evőkanál vízzel összedolgozzuk. Cipót formálunk, és 15 percig pihentetjük a tésztát. A pogácsákhoz hasonlóan háromszor hajtogatjuk. Az egyes hajtogatások között 15 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, összehajtjuk, és újra kinyújtjuk.
Az 1 cm vastag tésztából körülbelül 5 cm hosszú és 2 cm széles rudacskákat vágunk, tojással megkenjük és nagyon forró sütőben 35 percig, sütjük.
Ugyanebből a tésztából készíthető:
A fenti tésztát virsli nagyságura vagdaljuk, mindegyikre egy-egy virslit helyezünk - legjobb az apró u.n. koktél virsli, belecsavarjuk a tésztába és megsütjük.