/peynir kremali poaca/
Hozzávalók: 6 dkg margarin, 15
dkg liszt, 3 dkg étkezési keményítő, 5 tojás, sütőpor, a sajtkrémhez: 50 dkg
juhsajt, 2 dl tejföl, 1 evőkanál margarin, paprika, petrezselyem
Elkészítés: 1 liter vízzel a
megsózott margarint felfőzzük, a lisztet és a keményítőt a tűzről levett
edénybe szitáljuk, visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, míg sima
masszát kapunk. Levesszük a tűzről, és a tojásokat egymás után állandó keverés
mellett beleütjük, míg a tészta fényessé válik. Hozzáadjuk a sütőport és
hagyjuk a tésztát kihűlni. Kizsírozott sütőlemezre nyomózsák segítségével 8
halmot képezünk, és előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük. Miután
megsült, kivesszük, és a tetejüket azonnal levágjuk. Közben a juhsajtot a
tejföllel és a margarinnal simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott
petrezselymet és a piros paprikát. Tálalás előtt a pogácsákat megtöltjük, és a
kalapokat ráhelyezzük.