/peynirli gevrek/
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2
tojás, 1 tojássárgája, 1 mokkáscsésze joghurt, 12 dkg margarin, 12 dkg juhsajt,
1 teáskanál sütőpor, kevés tej, só szezámmag
Elkészítés: A joghurtot,
tojásokat, olajat, margarint, sütőport, sajtot a fenti sorrendben
összekeverjük, majd rászitáljuk a lisztet és összegyúrjuk. Letakarva 10 percig
pihentetjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, 3 részre osztjuk úgy, hogy cm vastag
kerek lapokat kapjunk. A lapokat tortaszerűen felvágjuk, egy lapból 8 szeletet
kapunk. A háromszögletű szeleteket a szélesebb végénél kezdve felcsavarjuk, és
kizsírozott sütőlemezre fektetjük. Tej, tojás sárga és olaj keverékével
megkenjük, szézámmaggal megszórjuk és előmelegített sütőben, körülbelül 40
percig sütjük.