Hozzávalók, (23 cm-s négyszögű
tepsihez): 4 tojás, 1/3 csésze cukor, 1/2 kiskanál vaníliapor, 1
narancsreszelék, 1. 5 kanál UZO (görög ánizspálinka), 1/3 csésze narancslé, 1/2
csésze búzadara, 1/3 csésze tört mandulabél;
Sziruphoz: 1 citrom, 1 csésze
cukor, 1 csésze víz, 1 kiskanál citromlé;
Elkészítés:
1. Kivajazunk egy tepsit. A mixerben alaposan összekeverjük a
tojássárgát, cukrot, vaníliát és narancsreszeléket. Lassacskán, és folyamatosan
keverve hozzátesszük az UZO-t.
2. Áttesszük a masszát egy nagyobb tálba, majd hozzáadjuk a
narancslevet, búzadarát, mandulát és lassan kézzel összekeverjük. Letakarjuk,
és 30 percet pihentetjük.
3. Felverjük a tojásfehérjét és lassacskán, vigyázva a masszához
keverjük kézzel.
4. Tepsibe öntjük az anyagot, és középmeleg sütőben körülbelül 20
percet sütjük. Mikor kész, még melegen ráöntjük a szirupot, hagyjuk kihűlni,
majd kockákra vágjuk.
Szirup:
Megmossuk a citromot, lehántjuk a
héját, és csíkokra vágjuk. Egy kisfazékba tesszük a cukrot, a citromlevet és a
vizet, addig kavargatjuk a tűzön, amíg a cukor elolvad, anélkül hogy főne.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott citromhéjat, és lassú tűzön hagyjuk rotyogni,
anélkül hogy lefednénk, vagy kavarnánk, 5 percig. Hagyjuk, hogy kicsit a hőfoka
lemenjen, de még melegen öntjük a tésztára.