REVANI



Hozzávalók, (23 cm-s négyszögű tepsihez): 4 tojás, 1/3 csésze cukor, 1/2 kiskanál vaníliapor, 1 narancsreszelék, 1. 5 kanál UZO (görög ánizspálinka), 1/3 csésze narancslé, 1/2 csésze búzadara, 1/3 csésze tört mandulabél;
Sziruphoz: 1 citrom, 1 csésze cukor, 1 csésze víz, 1 kiskanál citromlé;
Elkészítés:
1.       Kivajazunk egy tepsit. A mixerben alaposan összekeverjük a tojássárgát, cukrot, vaníliát és narancsreszeléket. Lassacskán, és folyamatosan keverve hozzátesszük az UZO-t.
2.       Áttesszük a masszát egy nagyobb tálba, majd hozzáadjuk a narancslevet, búzadarát, mandulát és lassan kézzel összekeverjük. Letakarjuk, és 30 percet pihentetjük.
3.       Felverjük a tojásfehérjét és lassacskán, vigyázva a masszához keverjük kézzel.
4.       Tepsibe öntjük az anyagot, és középmeleg sütőben körülbelül 20 percet sütjük. Mikor kész, még melegen ráöntjük a szirupot, hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Szirup:
Megmossuk a citromot, lehántjuk a héját, és csíkokra vágjuk. Egy kisfazékba tesszük a cukrot, a citromlevet és a vizet, addig kavargatjuk a tűzön, amíg a cukor elolvad, anélkül hogy főne. Hozzáadjuk a csíkokra vágott citromhéjat, és lassú tűzön hagyjuk rotyogni, anélkül hogy lefednénk, vagy kavarnánk, 5 percig. Hagyjuk, hogy kicsit a hőfoka lemenjen, de még melegen öntjük a tésztára.