NARANCSOS RÉPA KÉJK (KAROTKÉJK ME PORTOKÁLI)



Hozzávalók: 6 tojás, 2 csésze cukor, 2 csésze liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 csésze olaj, 1 csésze reszelt sárgarépa, 1 kávéscsésze likőr (Grand Marnier), 1 narancsnak a reszelt héja;
Elkészítés:
1.       A tojásokat a cukorral mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc).
2.       Hozzátesszük az olajat lassacskán csorgatva. A sütőporral összekevert lisztet lassacskán adagoljuk, közben tovább keverünk, adagoljuk a narancshéjat, a répát és a likőrt és még pár percig kavarjuk, hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen. Vigyázzunk a massza megfelelő sűrűségű legyen, ha túl híg még keverünk hozzá lisztet, hogy még folyó de sűrű tésztát kapjunk.
3.       A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját). Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben) körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre már semmi nem ragad, a cake készen van.
5.       Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük, és födetlenül hagyjuk teljesen kihűlni.
6.       Ha kihült födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.