Hozzávalók: 6 tojás, 2 csésze
cukor, 2.5 csésze liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csésze étolaj, 1 csésze
fekete, szárított mazsola, 2 narancsnak a héja lereszelve, 2 narancsnak a leve;
Elkészítés:
1. A cukorral a tojásokat a mixerbe tesszük, habosra keverjük
(kb. 10 perc).
2. Hozzátesszük lassacskán az olajat, jól összekavarjuk, majd a
mazsolát, a narancslevet, a narancshéjat és a sütőporos lisztet ügyelve, hogy
annyi liszt legyen, amitől még folyós, de sűrű masszát kapjunk. Tovább keverjük
még pár percig.
3. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját).
Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben)
körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre
már semmi nem ragad, a cake készen van.
4. Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán
kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Ha kihűlt födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.