NARANCSOS KÉJK MAZSOLÁVAL (KÉJK ME PORTOKÁLI KE SZTÁFIDÉSZ)



Hozzávalók: 6 tojás, 2 csésze cukor, 2.5 csésze liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csésze étolaj, 1 csésze fekete, szárított mazsola, 2 narancsnak a héja lereszelve, 2 narancsnak a leve;
Elkészítés:
1.       A cukorral a tojásokat a mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc).
2.       Hozzátesszük lassacskán az olajat, jól összekavarjuk, majd a mazsolát, a narancslevet, a narancshéjat és a sütőporos lisztet ügyelve, hogy annyi liszt legyen, amitől még folyós, de sűrű masszát kapjunk. Tovább keverjük még pár percig.
3.       A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját). Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben) körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre már semmi nem ragad, a cake készen van.
4.       Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
5.       Ha kihűlt födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.