Hozzávalók: 3/4 csomag margarin
(a 250 gr-os csomagolásból), 1 csésze cukor, 3 tojás, 2 csésze liszt, 1
kiskanál sütőpor, 3 kanál konyak, 4 kanál tört dió, fél narancsnak a leve, fél
narancsnak a héja apróra (kockára) vágva, narancslekvár;
Elkészítés:
1. A margarint szobahőmérsékleten hagyjuk megolvadni, vagy kis
edényben megolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A cukorral mixerbe tesszük, habosra
keverjük (kb. 10 perc).
2. Hozzátesszük a tojásokat, jól összekavarjuk, majd a konyakot,
a narancslevet és a narancshéjat. Tovább keverjük.
3. A sütőporral összekevert lisztet lassacskán adagoljuk, közben
tovább keverünk. A végén hozzáadjuk a tört diót is, és még pár percig kavarjuk,
hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen.
4. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját).
Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben)
körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre
már semmi nem ragad, a cake készen van.
5. Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán
kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük, és megkenjük narancslekvárral,
majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Ha kihült födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.