NARANCSOS CSIRKE (KOTÓPULÓ ME PORTOKÁLJÁ)



Hozzávalók: 1 csirke darabokra vágva vagy akár egészben, 2 apróra vágott hagyma, 4 narancs, 1-2 szegfűszeg, 1 csésze olívazsír (vagy egyéb zsiradék), só, bors;
Elkészítés:
1.       Megmossuk, meghámozzuk a narancsokat, és karikákra vágjuk.
2.       A narancshéjakat vékony csíkokra vágjuk, majd 2-3 bő vízben addig főzzük, amíg már nem keserűek.
3.       Egy fazékban vagy mély lábosban, forró zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
4.       Hozzátesszük a csirkét, a szegfűszeget, két narancs levét, a narancshéjat, a narancskarikákat és lassú tűzön körülbelül egy órát főzzük.
5.       Ha a csirkét egészben készítjük, miután megpuhult, áttesszük egy tepsiben a sütőbe, és készre pirítjuk.