Hozzávalók, (30 cm átmérőjű
tepsihez): 125 gr vaj, 2 csésze cukor, 1 kg alma, 4 tojás, 1 csésze sütőporos liszt,
mazsola (elhagyható);
Elkészítés:
1. Megtisztítjuk az almákat, meghámozzuk, és vékonyra
feldaraboljuk
2. A tepsibe beletesszük a vajat, 1 csésze cukrot, az
almadarabokat, betesszük a meleg sütőbe, és jól összerotyogtatjuk az alsó
rácson.
3. Közben a mixerben habosra dolgozzuk a tojást a csésze
cukorral, majd lassacskán hozzáadagoljuk a lisztet. Javít az ízén, ha egy
citromreszeléket is beleteszünk.
4. Mikor az alma megpuhult, ráöntjük a lisztes masszát, és
körülbelül félórát sütjük.
Melegen, frissen felvert hideg
tejszínhabbal vagy aromás vaníliafagylalt-gömbökkel tálaljuk.