NAGYON FINOM SZIRUPOS ALMÁS (SZIROPIÁSZTI MILÓPITÁ)



Hozzávalók, (30 cm átmérőjű tepsihez): 125 gr vaj, 2 csésze cukor, 1 kg alma, 4 tojás, 1 csésze sütőporos liszt, mazsola (elhagyható);
Elkészítés:
1.       Megtisztítjuk az almákat, meghámozzuk, és vékonyra feldaraboljuk
2.       A tepsibe beletesszük a vajat, 1 csésze cukrot, az almadarabokat, betesszük a meleg sütőbe, és jól összerotyogtatjuk az alsó rácson.
3.       Közben a mixerben habosra dolgozzuk a tojást a csésze cukorral, majd lassacskán hozzáadagoljuk a lisztet. Javít az ízén, ha egy citromreszeléket is beleteszünk.
4.       Mikor az alma megpuhult, ráöntjük a lisztes masszát, és körülbelül félórát sütjük.
Melegen, frissen felvert hideg tejszínhabbal vagy aromás vaníliafagylalt-gömbökkel tálaljuk.