Hozzávalók: 6 tojás, 2 csésze
cukor, 2 csésze liszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 csésze olaj, 1 csésze mazsola, 2
kiskanál szegfűpor-fahéjpor, 1 csésze tej, narancsreszelék;
Elkészítés:
1. A tojásokat a cukorral mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb.
10 perc).
2. Hozzátesszük az olajat lassacskán csorgatva. A sütőporral,
fahéj és szegfűszegporral összekevert lisztet lassacskán adagoljuk, közben
tovább keverünk, adagoljuk a mazsolát, a narancsreszeléket, a tejet és még pár
percig kavarjuk, hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen. Vigyázzunk a massza
megfelelő sűrűségű legyen, ha túl híg még keverünk hozzá lisztet, hogy még
folyó de sűrű tésztát kapjunk.
3. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját).
Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben)
körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre
már semmi nem ragad, a cake készen van.
5. Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán
kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük, és födetlenül hagyjuk teljesen
kihűlni.
6. Ha kihült födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.