KULURI SZMIRNÁBÓL (KULURÁKIA SZMIRNÉOTIKÁ)



Hozzávalók, (90-100 darabhoz): 2 kg liszt, 9 kávéskanál sütőpor, 3 csésze cukor, 12 tojás, 3.5 csésze olvasztott margarin, 1 csésze langyos tej, 6 vaníliapor, 2 tojássárga, vízzel elkavarva, mokkáskanál só;
Elkészítés:
1.       A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint.
2.       A lisztet átszitáljuk, a felébe kavarjuk a sütőport és a vaníliákat, a közepébe lyukat képezünk, majd ebbe beleöntjük a tojásos masszát és a szobahőmérsékletű tejet, majd a lisztet finoman beledolgozzuk. Utána hozzáadjuk a többi lisztet, annyit hogy sima, nem folyós, jól formálható masszánk legyen (mint a pogácsánál).
3.       Kis ujj hosszúságú rudacskákat formálunk majd tetszés szerint kétfonatú, háromfonatú vagy egyszerűen csak karika alakú kulurikat készítünk. Kivajazott vagy sütőpapíros tepsibe helyezzük őket nem túl szorosan egymás mellé, és 200 fokon 20 perc alatt kisütjük.