KECSKESÜLT FEDETT TEPSIBEN (KÁTSZIKÁKI SZTIN GÁSZTRA)



Hozzávalók: (8 személyre), 2 kg növendék kecskehús, 2 kg krumpli, 1/2 - 3/4 csésze olívaolaj, só, bors, 2 kk oregano, 2 nagyobb citrom leve, 1 kk rozmaring (elhagyható), 4 cikk fokhagyma (elhagyható),
Elkészítés:
1.       Jól megmossuk, megtisztítjuk a húst, majd citrommal jól átdörzsöljük. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük az oreganóval, és a rozmaringgal majd belehelyezzük a magas oldalú, fedős tepsibe, leöntjük az olaj egy részével. Ha fokhagymát is használunk, akkor a cikkeket kisebb darabokra vágjuk, hegyes késsel lyukakat fúrunk a húsba, és azokba bedugjuk a fokhagymadarabokat. Teszünk a tepsibe még egy borospohár vizet összekeverve az egyik citrom levével.
2.       Befedjük szorosan a tepsit a fedelével, és előmelegített sütőbe helyezzük. Körülbelül 2 órát sütjük 150 fokon.
3.       A krumplikat megmossuk, megpucoljuk majd nagyobb darabokra (négybe) vágjuk. Ezeket sózzuk, borsozzuk, oregánót szórunk rájuk és a maradék olajjal, és a másik citrom levével összekeverjük, majd a tepsibe öntjük a hús köré.
4.       Újból lefödjük a tepsit és visszatesszük, 200 fokon még körülbelül 1.5 órát sütjük. Ha a krumplik és a hús is megpuhultak és pirosabbra szeretnénk az ételt, levesszük a fedelét és megpirítjuk. Melegen tálaljuk, tálra helyezve a darabokra vágott húst és a krumplival körítve.
Megj.
Ha nincsen fedeles tepsink, akkor alumíniumfóliával takarjuk le szorosan a tepsit.