Hozzávalók 10 főre: 8 db
tojás, 1 l tej, 35 dkg cukor, 1 vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejet 25 dkg cukorral együtt felforraljuk, majd kicsit lehűtjük. Ezután
hozzáadjuk a már felvert tojásokat és a vaníliás cukrot. Egy másik lábasban a
maradék 10 dkg cukorból karamellt készítünk és 10 db kis tálkába szétosztjuk .
Gyorsan belehelyezzük egy meleg vízzel töltött nagyobb tepsibe. a tálkákat,
úgy, hogy csak egy ujjnyi látszódjon ki belőlük a vízből. A karamell tetejére
öntjük a már kihűlt krémet és 100 C fokos sütőben addig sütjük, míg a krém
össze nem áll. Ha kivesszük a tálkákat a sütőből,lehűtjük és óvatosan
kistányérokra borítjuk.