GARNÉLARÁKOS LEPÉNYHAL (GLOSSÉS GEMISZTÉSZ ME GÁRIDESZ)



Hozzávalók: 8 lepényhal (ha fagyasztott, akkor előző este kitesszük egy tálba, hogy kiolvadjanak), 200 gr kisebb, tisztított garnéla rákocska, (ha fagyasztott, akkor előző este kitesszük egy tálba, hogy kiolvadjanak), 1 citrom leve, és fele héja reszelve, (csak a sárga). Csipet bors, édes paprika, kakukkfű, oregano (szurokfű), kevés só, kevés fokhagymapor vagy egy cikk fokhagyma préselve, 2-3 kanál olívaolaj, olívazsír vagy egyéb zsiradék, 4 közepes hagyma apróra vágva, 2-3 kanál apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 kocka csirkeleves (elhagyható), 1 pohárka fehérbor (nem recina), egy darabka margarin, 2 kanál reszelt sajt (Parmezán típusú);
Elkészítés:
1.       A halakat megmossuk és betesszük egy edénybe egymás mellé. A citromlevet összekeverjük a reszelt citromhéjjal, beletesszük az ízesítőket: borsot, paprikát, kakukkfüvet, oregánót, fokhagymát, sót és ebben a páclében hagyjuk a halakat egy kis ideig.
2.       Felhevítjük az olajat egy lábosban, beletesszük az apróra vágott hagymát, petrezselymet, csirke kockát, egy kis vizet, és hagyjuk, puhuljanak meg a hagymák. Hozzátesszük a rákocskákat és félrehúzzuk a tűzről.
3.       Ebből a masszából teszünk minden lepényhal közepébe, felcsavarjuk őket és beletesszük egy tűzálló tálba. Lelocsoljuk borral, rádaraboljuk a margarint, megszórjuk sajttal, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. félóráig sütjük.