GARDUBAKIA – BELSŐSÉGKORCSOLYÁK - HÚSVÉTI ÉTEL



Hozzávalók: 1 báránybelsőség: belek, máj (ha a májat nem használjuk fel az együttkötésre, „könnyebb” lesz az étel), tüdő, szív, has (elhagyható), 4-5 friss hagyma, 1 marék friss ánizs, oregano, 2-3 friss paradicsom apróra vágva (elhagyható), só, bors, olívaolaj;
Elkészítés:
1.       A hasfalat kifordítjuk, jól átmossuk, leforrázzuk és lekaparjuk a „bundás” részét. Ecetes vízben picit megáztatjuk, majd hosszúkás darabokra vágjuk. Előkészítjük a többi belsőséget a magiritszánál leírt módón, de nem apróra vágjuk, hanem hosszúkás darabokra (ujj hossz).
2.       A belsőségdarabokat vagy egyenként (ekkor a májat is fel lehet használni) vagy egy-egy darabot mindegyikből és együtt, körülcsavarjuk szorosan egy réteg béllel, majd a közepén 3-4szer áttekerjük, hogy ne tekeredjen le a bél az ételdarabokról.
3.       Tepsibe egymás mellé helyezzük az ily módon előkészített belsőségdarabokat, leöntjük egyenletesen a pirított hagymával, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott paradicsommal, megszórjuk bőven oregánóval, leöntjük az olívaolajjal és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, majd betesszük a sütőbe. Zsírjára sütjük.
4.       Melegen frissen csavart citromlével és friss kenyérrel tálaljuk.