/Kapuska/
Hozzávalók 1 fej közepes nagyságú
fehérkáposzta, 25 dkg darált marhahús, 4 hámozott paradicsom vagy 5 dkg
paradicsompüré, 15 dkg vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 2 hagyma, só, erős paprika,
bors
Elkészítés: A káposzta külső
leveleit eltávolítjuk, a káposztafejet nyolc részre, majd keresztirányú vékony
csíkokra vágjuk. A darált húst, olajat, vajat, a finomra vágott hagymát
összekeverjük és megpároljuk, hozzáadjuk a piros paprikát, a paradicsomot és a
káposztát. Megkeverjük, és lefedve 5 percig főzzük. Ízlés szerinti mennyiségben
vízzel felöntjük, megsózzuk, és tíz percig forraljuk Végezetül 30 percig,
egészen kis lángon főzzük. Amennyiben a káposztát egészen finomra sikerült
felvágnunk, rövidebb idő alatt is elkészül.