DARÁS DIÓS (KARIDÓPITA)



Hozzávalók: 1.5 csésze liszt, 1.5 csésze cukor, 2 csésze dara, 5 tojás, 250 gr tört dió, 200 gr margarin, 2 kiskanál sütőpor,
Szirup: 2 csésze cukor, 4 csésze víz, 1 darabka narancshéj, 1 fahéjdarabka;
Elkészítés:
1.       A mixerben habosra kavarjuk a tojásokat a cukorral.
2.       Hozzáadjuk az olvasztott margarint, a búzadarát, a sütőporos lisztet, a diót és addig kavarjuk, míg jól összeáll a massza.
3.       Egy közepes tepsit kizsírozunk, beleöntjük a nem túl folyós, de még önthető masszát és 35-40 percig sütjük közepes sütőben (180 Co).
4.       Mikor a beleszúrt éles késre vagy kötőtűre nem ragad semmi, kikapcsoljuk a sütőt, fokozatosan kihűtjük, majd ha már langyos ráöntjük lassacskán a meleg szirupot. Másnapra a szirupot teljesen felissza a sütemény és tálalható.