Hozzávalók: 1.5 csésze liszt, 1.5
csésze cukor, 2 csésze dara, 5 tojás, 250 gr tört dió, 200 gr margarin, 2
kiskanál sütőpor,
Szirup: 2 csésze cukor, 4 csésze
víz, 1 darabka narancshéj, 1 fahéjdarabka;
Elkészítés:
1. A mixerben habosra kavarjuk a tojásokat a cukorral.
2. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, a búzadarát, a sütőporos
lisztet, a diót és addig kavarjuk, míg jól összeáll a massza.
3. Egy közepes tepsit kizsírozunk, beleöntjük a nem túl folyós,
de még önthető masszát és 35-40 percig sütjük közepes sütőben (180 Co).
4. Mikor a beleszúrt éles késre vagy kötőtűre nem ragad semmi,
kikapcsoljuk a sütőt, fokozatosan kihűtjük, majd ha már langyos ráöntjük
lassacskán a meleg szirupot. Másnapra a szirupot teljesen felissza a sütemény
és tálalható.