DARÁLT HÚSOS MAKARÓNI (MÁKÁRÓNIÁ ME KIMÁ)



Hozzávalók: (4-6 személyre), fél kg spagetti, fél kg darált hús, 3-4 friss, túlérett paradicsom turmixolva vagy ennek megfelelő, paradicsomkonzerv, olívaolaj vagy egyéb zsiradék, 1 babérlevél, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kevés (2-3 csipet) oregánó, kevés bazsalikom, 2 apróra vágott hagyma, reszelt parmezán sajt;
Elkészítés:
1.       Megfuttatjuk az apróra vágott hagymát a felhevített olajon. Beletesszük a darált húst, és a fokhagymát majd kifehéredésig gyorsan kavarjuk
2.       Beletesszük a paradicsomlevet, babérlevelet, ízesítőket és körülbelül 45 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Ha időközben elfőné a levét, kicsi forró vízzel pótoljuk.
3.       Megfőzzük a spagettit, leszűrjük majd felhevített margarinon- vajon-zsiradékon átforgatjuk. Forrón tányérra szedjük, rápakoljuk a darált húsos mártást, megszórjuk bőven reszelt sajttal.