Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1.5
csésze cukor, 1 kiskanál szóda, 1 kiskanál fahéj, 250 gr margarin, 1 csésze
víz, 6 kanál kakaópor, 1/2 doboz (250 gr) zsíros lecsöpögtetett joghurt, 2
tojás;
Krémhez: 6 k margarin, 2 kanál
kakaópor, 2 csésze porcukor, 1/2 doboz (250 gr) zsíros lecsöpögtetett joghurt,
kókuszreszelék, ízlés szerinti mennyiségben (ha akad otthon, e nélkül is lehet)
Elkészítés:
Egy kis lábosban felolvasztom a
250 gr-os margarint, majd hozzáadom a 6 kanál kakaóport, 1 csésze vizet és
összefőzőm. A lisztet, cukrot, szódabikarbonátot, fahéjat összekeverjük egy
tálban, majd erre ráöntjük a forró kakaós masszát, jól összekeverjük.
Hozzákeverjük a fél doboz joghurtot és a két felvert tojást. Összekeverjük,
hogy homogén massza legyen, majd beleöntjük egy tepsibe (30 cm x 22 cm). Ne
használjunk sütőpapírt, és ha lehet, olyan tepsit használjunk, amiben utána
felvághatjuk (ne legyen teflon), mert ha leöntjük a krémmel kellemetlen lesz
ide-oda pakolgatni. Alsó rácson, 200 fokon, előmelegített sütőben 35 perc alatt
készre sül. Sülés után, résre nyitott sütőben hagyjuk, fújja ki magát, majd kb.
fél óra múlva, önthetjük rá a krémet.
A krém elkészítéséhez egy kis
lábosban összeolvasztjuk a 6 kanál margarint, 2 kanál kakaót, 2 csésze
porcukrot, a fél doboz joghurtot majd mikor jól összeolvadnak, így melegen
ráöntjük a megsült kevertre. Hagyjuk fedetlenül hülni, majd ha már megdermedt
kicsit, bőven megszórhatjuk kókuszreszelékkel, ha akad otthon, de e nélkül is
finom. Hagyjuk kihűlni.
Tipp: Lehet sütőporos lisztet
használni, ekkor nem kell a szódabikarbonát.
A joghurt helyett lehet
fele-felében, kicsöpögtetett zsíros joghurtot és sűrű tejfölt használni.