CSOKOLÁDÉS KEVERT (KÉJK ME SOKOLÁTÁ)



Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1.5 csésze cukor, 1 kiskanál szóda, 1 kiskanál fahéj, 250 gr margarin, 1 csésze víz, 6 kanál kakaópor, 1/2 doboz (250 gr) zsíros lecsöpögtetett joghurt, 2 tojás;
Krémhez: 6 k margarin, 2 kanál kakaópor, 2 csésze porcukor, 1/2 doboz (250 gr) zsíros lecsöpögtetett joghurt, kókuszreszelék, ízlés szerinti mennyiségben (ha akad otthon, e nélkül is lehet)
Elkészítés:
Egy kis lábosban felolvasztom a 250 gr-os margarint, majd hozzáadom a 6 kanál kakaóport, 1 csésze vizet és összefőzőm. A lisztet, cukrot, szódabikarbonátot, fahéjat összekeverjük egy tálban, majd erre ráöntjük a forró kakaós masszát, jól összekeverjük. Hozzákeverjük a fél doboz joghurtot és a két felvert tojást. Összekeverjük, hogy homogén massza legyen, majd beleöntjük egy tepsibe (30 cm x 22 cm). Ne használjunk sütőpapírt, és ha lehet, olyan tepsit használjunk, amiben utána felvághatjuk (ne legyen teflon), mert ha leöntjük a krémmel kellemetlen lesz ide-oda pakolgatni. Alsó rácson, 200 fokon, előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sül. Sülés után, résre nyitott sütőben hagyjuk, fújja ki magát, majd kb. fél óra múlva, önthetjük rá a krémet.
A krém elkészítéséhez egy kis lábosban összeolvasztjuk a 6 kanál margarint, 2 kanál kakaót, 2 csésze porcukrot, a fél doboz joghurtot majd mikor jól összeolvadnak, így melegen ráöntjük a megsült kevertre. Hagyjuk fedetlenül hülni, majd ha már megdermedt kicsit, bőven megszórhatjuk kókuszreszelékkel, ha akad otthon, de e nélkül is finom. Hagyjuk kihűlni.
Tipp: Lehet sütőporos lisztet használni, ekkor nem kell a szódabikarbonát.
A joghurt helyett lehet fele-felében, kicsöpögtetett zsíros joghurtot és sűrű tejfölt használni.