Hozzávalók: 500 gr háztartási
keksz, 250 gr puha margarin, 500 gr porcukor, 3 tojás, 3-4 lk kakaó, 1-2
vaniliapor, 1 kis borospohár konyak, 1 csésze tört dióbél vagy mandulabél, 1-2
csésze minyon csokoládéreszelék;
Elkészítés:
1. Habosra keverjük a cukrot a tojássárgákkal és a margarinnal.
2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét majd felváltva, és
vigyázva belekeverjük a kakaót és a vaniliaport, majd a dió vagy mandulabelet.
3. A kekszet apróra morzsoljuk és meglocsoljuk a konyakkal.
4. Mindent összekeverünk, és jól összedolgozunk. Kis labdácskákat
formálunk, meghempergetjük őket a csokoládéreszelékben, és egymás mellé
helyezzük őket egy olyan tálra, melyet betehetünk a mélyhűtőbe. Letakarjuk
fóliával, és 3-4 órára a mélyhűtőbe tesszük. Utána kivesszük, egymásra
halmozzuk egy tálban, és a jégszekrényben tároljuk.