CSOKOLÁDÉ MINYON (TRUFÁ SOKOLÁTÁ)



Hozzávalók: 500 gr háztartási keksz, 250 gr puha margarin, 500 gr porcukor, 3 tojás, 3-4 lk kakaó, 1-2 vaniliapor, 1 kis borospohár konyak, 1 csésze tört dióbél vagy mandulabél, 1-2 csésze minyon csokoládéreszelék;
Elkészítés:
1.       Habosra keverjük a cukrot a tojássárgákkal és a margarinnal.
2.       Kemény habbá verjük a tojásfehérjét majd felváltva, és vigyázva belekeverjük a kakaót és a vaniliaport, majd a dió vagy mandulabelet.
3.       A kekszet apróra morzsoljuk és meglocsoljuk a konyakkal.
4.       Mindent összekeverünk, és jól összedolgozunk. Kis labdácskákat formálunk, meghempergetjük őket a csokoládéreszelékben, és egymás mellé helyezzük őket egy olyan tálra, melyet betehetünk a mélyhűtőbe. Letakarjuk fóliával, és 3-4 órára a mélyhűtőbe tesszük. Utána kivesszük, egymásra halmozzuk egy tálban, és a jégszekrényben tároljuk.