Hozzávalók
4 személyre: 1 nagy csirkemellfilé, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db
pritaminpaprika, 1 db angol zellerszár, 1 csésze rizs, só, őrölt bors
A habaráshoz: 4 db
tojássárgája, 2 db citrom leve
Elkészítése:
Olívaolajat öntünk egy lábasba és egyenként beletesszük a kockára vágott
hozzávalókat. Kb. l0 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, megborsozzuk és
együtt tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel.
Míg a
leves fő, elkészítjük a citromos mártást a következőképpen: A tojások
sárgájához csurgatjuk a 2 citrom levét és jól összekeverjük. A forrásban lévő
levesbe beleöntjük a citromos mártást , hagyjuk egyet rottyanni és máris
elkészült a finom mediterrán leves amelynél érdemes vigyázni, hogy a
zöldségeket ne főzzük puhára, inkább ropogósak maradjanak.