Hozzávalók: 1/2 kg mandulabél,
1/2 kg dióbél, 2 ek fahéjpor, 1 csésze cukor, 1/2 kg zsíros margarin v. vaj, 1
1/2 kg réteslap, a vékonyabb fajtából,
Sziruphoz: 1.5 kg cukor, 1
citrom, 3 pohár víz;
Elkészítés:
1. Leforrázzuk a mandulabelet és lehúzzuk a héját. Ha fehér, héj
nélküli belet kaptunk, ez nem szükséges.
2. Ledaráljuk a mandulabelet, és a dióbelet majd egy tálban
összekeverjük az egy csésze cukorral és a fahéjjal.
3. Felolvasztjuk a margarint/vajat.
4. Leterítünk egy 22-32 cm-s tepsibe 5-7 lapot, mindegyiket
egyenként megvajazva, és megkenjük vastagon a töltelékkel. Erre még 3 lapot
teszünk, melynek mindegyikét megkenjük újfent vajjal. Erre a 3 lapra újból
tölteléket pakolunk. Legfelül a maradék lapok kerülnek, mindegyikük külön-külön
megkenve vajjal. Egy késsel bemetsszük a darabokat, megspricceljük vízzel és
kisütjük.
5. Mikor pirosra sült a felső és alsó lap, fokozatosan kihűtjük.
Még amíg meleg, ráöntjük a szirupot.
Szirup: A hozzávalókat körülbelül
5 percig főzzük egy lábosban.