ANANÁSZOS CARROT CAKE (KÉJK ME KÁROTTA KE ÁNÁNÁ)



Hozzávalók: 2 csésze reszelt sárgarépa, 2 csésze liszt, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1/2 teáskanál só, 2 teáskanál sütőpor, 1.5 teáskanál szóda, 1.5 csésze étolaj, 4 tojás, 2 csésze cukor, 1.5 csésze dió, 300 gr ananászkonzerv (csak a gyümölcs, lecsöpögtetve);
Elkészítés:
1.       A tojásokat a cukorral mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc). Apróra vágjuk az ananászt.
2.       Hozzátesszük az olajat lassacskán csorgatva. A sütőporral és fűszerekkel összekevert lisztet lassacskán adagoljuk, közben tovább keverünk, adagoljuk a dióbelet, a répát, az ananászt és még pár percig kavarjuk, hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen. Vigyázzunk a massza megfelelő sűrűségű legyen, ha túl híg még keverünk hozzá lisztet, hogy még folyó de sűrű tésztát kapjunk.
3.       A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját). Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben) körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre már semmi nem ragad, a cake készen van.
5.       Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük, és födetlenül hagyjuk teljesen kihűlni.
6.       Ha kihült födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad. Ez kicsit zaftosabb, nem száraz, mint a megszokott cake-k. Inkább kiskanállal tálaljuk, olyan, mint egy krémes sütemény.