Hozzávalók: 2 csésze reszelt
sárgarépa, 2 csésze liszt, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1/2 teáskanál só, 2
teáskanál sütőpor, 1.5 teáskanál szóda, 1.5 csésze étolaj, 4 tojás, 2 csésze
cukor, 1.5 csésze dió, 300 gr ananászkonzerv (csak a gyümölcs, lecsöpögtetve);
Elkészítés:
1. A tojásokat a cukorral mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb.
10 perc). Apróra vágjuk az ananászt.
2. Hozzátesszük az olajat lassacskán csorgatva. A sütőporral és
fűszerekkel összekevert lisztet lassacskán adagoljuk, közben tovább keverünk,
adagoljuk a dióbelet, a répát, az ananászt és még pár percig kavarjuk, hogy
minden hozzávaló jól elkeveredjen. Vigyázzunk a massza megfelelő sűrűségű
legyen, ha túl híg még keverünk hozzá lisztet, hogy még folyó de sűrű tésztát
kapjunk.
3. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját).
Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben)
körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre
már semmi nem ragad, a cake készen van.
5. Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán
kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük, és födetlenül hagyjuk teljesen
kihűlni.
6. Ha kihült födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.
Ez kicsit zaftosabb, nem száraz, mint a megszokott cake-k. Inkább kiskanállal
tálaljuk, olyan, mint egy krémes sütemény.