Hozzávalók: 3 alma, 3 kanál
cukor, 0.5 csésze víz, 2.5 csésze liszt, 1.5 kávéskanálka szóda, 1 kiskanál
sütőpor, 1 kiskanál fahéj, 125 gr margarin, 2 csésze cukor, 3 tojás, mazsola,
dió, tetejére porcukor vagy narancsglazúr;
Elkészítés:
1. Megtisztítjuk, karikákra vágjuk az almát és a 3 kanál
cukorral, fél csésze vízzel puhulni tesszük. Villával lenyomkodjuk az almákat
fövés közben.
2. A mixerben habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, hozzáadjuk
a margarint, a lisztet majd a végén lassan, kézzel belekeverjük az
almakompótot, úgy hogy a massza állaga cake jellegű maradjon (nagyon sűrű de
még folyó).
3. Alsó rácson, középmeleg sütőben körülbelül 1 órát sütjük.
Mikor elválik az edény széleitől, jól jön az illata, és a beleszúrt éles késre
semmi nem ragad, fokozatosan kihűtjük, majd még melegen porcukorral megszórjuk,
esetleg megkenhetjük narancslekvárral.