ALMÁS KUGLÓF (KÉJK ME MILÁ)



Hozzávalók: 3 alma, 3 kanál cukor, 0.5 csésze víz, 2.5 csésze liszt, 1.5 kávéskanálka szóda, 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál fahéj, 125 gr margarin, 2 csésze cukor, 3 tojás, mazsola, dió, tetejére porcukor vagy narancsglazúr;
Elkészítés:
1.       Megtisztítjuk, karikákra vágjuk az almát és a 3 kanál cukorral, fél csésze vízzel puhulni tesszük. Villával lenyomkodjuk az almákat fövés közben.
2.       A mixerben habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, hozzáadjuk a margarint, a lisztet majd a végén lassan, kézzel belekeverjük az almakompótot, úgy hogy a massza állaga cake jellegű maradjon (nagyon sűrű de még folyó).
3.       Alsó rácson, középmeleg sütőben körülbelül 1 órát sütjük. Mikor elválik az edény széleitől, jól jön az illata, és a beleszúrt éles késre semmi nem ragad, fokozatosan kihűtjük, majd még melegen porcukorral megszórjuk, esetleg megkenhetjük narancslekvárral.