Ananásztorta




Hozzávalók: 7 1/2 dkg liszt, 12 1/2 dkg cukor, 2 1/2 dkg kukoricakeményítő, 4 tojás, 2 tk. citromhéj, egy citrom leve, 5 gr sütőpor, kis só
A tojásokat feltörjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, citromlével, citromhéjjal. Addig keverjük, amíg sima masszát nem kapunk. A tojásfehérjéket késhegynyi sóval keményre verjük. Óvatosan összekeverjük a tojássárgával. Összekeverjük a lisztet, kukoricakeményítőt, sütőport és belekeverjük a tojássárgás masszába, majd a kikent formába öntjük. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (a sütő ajtaját nem szabad kinyitni). Ha a sütemény elkészült eloltjuk a gázt, és még 5 percig a sütőben hagyjuk. Ha kihűlt kiszedjük a formából, és vízszintesen 3 részre vágjuk.
Krém: 1/2 l tejszínhab, 2 ek. porcukor, 2 ek. cseresznyepálinka, 30 dkg ananász (jól lecsöpögtetve), 7 1/2 dkg reszelt csokoládé.
Az ananászt lecsöpögtetjük és feldaraboljuk. A tejszín egy részét felverjük a cukorral és a cseresznyepálinkával, az ananászdarabokat és a reszelt csokoládét belekeverjük.  A tejszínes keveréket elosztjuk a torta három lapján. Egymásra rakjuk a lapokat és díszítjük a maradék tejszínhabbal, csokoládéval és ananászdarabokkal. 2 órára a hűtőbe tesszük, és utána daraboljuk fel.