Svéd száraz kenyér - Knache-Brot



Hozzávalók: 1 kg Graham-liszt, 20 dkg finomliszt, 1 dkg só, 1 dkg köménymag, 1.5 dl étolaj, 0.5 l víz
Elkészítés: A Graham lisztet a vízzel jól átdolgozzuk, majd belekeverjük a finomlisztet, a sót és a kömény-magot. Ezután 2-3 órán át, pihentetjük. Ez idő letelte után átdagasztjuk, hozzáadjuk az olajat, amit előzőleg 40°C-ra felmelegítettünk. Az olaj teljes bedolgozása után a tésztát 2-3 mm vas-tagra nyújtjuk, és csörögemetszővel 4x8 cm nagy lapokat vágunk, majd felületét megszurkáljuk. Az így elkészített lapocskákat sütőlapra helyezzük, és forró sütőben megsütjük. Rendkívül tartós, egymagában fogyasztva is. ízletes.