Sertéskaraj almával, szilvával töltve (Stegt svinekam med aebler of svesker)




Hozzávalók: 1,5 kg kicsontozott karaj, 2 kk. só, 1 kk. cukor, csipet bors, 1 kg alma hámozva, vékonyra szeletelve, 0,5 kg magozott szilva, barnamártás.
A sót, cukrot, borsot, gyümölcsöket összekeverjük. Ezt a tölteléket a karaj csontos felére helyezzük és visszatesszük a csontokat. Zsinórral összekötjük.
Közepesre előmelegített sütőbe tesszük, úgy, hogy a tepsiben, a csontos rész legyen alól. Kb. 1 órát sütjük, majd aláöntünk 2,5 dl vizet, locsolgatva tovább sütjük, kb. 0,5 óráig.
Előmelegített tálra tesszük, barnamártással tálaljuk.
Barnamártás: a húslébe keverünk 1 ek. lisztet, csipet borsot, 1-2 kk. ételízesítőt (a lé sós!), 2 dl tejszínt, 1 kk. feketeribizli dzsemet, felforraljuk.