Norvég bárányragu




Hozzávalók: (6 személyre) 1 kg báránycomb, 1 kg fehér káposzta, 1 db hagyma, só, 10 szem fekete bors (gézzacskóban), 1 csokor kakukkfű, 1 liter húsleves (2 leveskockából), 6 db burgonya, petrezselyem
A húst apró kockákra vágjuk, a káposztát blansírozzuk, laskára vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A káposztát és a húst jól záródó fedelű serpenyőbe rakjuk, hozzáadjuk a hagymát, a kakukkfüvet és a borsos zacskót. Ráöntjük a húslevest, és lefedve, lassú tüzön 1 órát, majd a közben a kockára vágott burgonyával még 30 percig pároljuk. Kivesszük a gézzacskót és a kakukkfüvet, s megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Norvég ínyenceknek harmadszor felmelegítve ízlik a legjobban.