Hollandi borjúsült




Hozzávalók: 1 és 1/2 kg. borjúhús (filé). 3 közepes hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 pohár narancslé, 1 pohár fehérbor, 15 szem olajbogyó
A borjúhúst egészben, lisztben megforgatni, és kevés olajban minden oldalról jól átsütni, a hagymát kockára vágva olajban megpirítani, de csak addig, ameddig átlátszó lesz, belevágni a fokhagymát, egy picit sütni majd rátéve a húst, felönteni a narancslével és a borral. Kell hogy a folyadék majdnem 3/4-éig érjen a húsnak. Sózni es borsozni. Egy óra hosszat kis lángon főzni. Akkor meg nem puha, de eddig szoktam előző nap elkészíteni. Másnap, tálalás előtt felszeletelem a húst és egy tűzálló tálba téve szépen elrendezve, nem fektetve a szeleteket inkább ferdén egymásra döntve állítani, ráöntöm a levet és átpasszírozom a hagymadarabokat azt is ráteszem. Most beleteszem az olajbogyókat és forró sütőben (200 fok) 45 -50 percig sütöm, amíg a teteje megbarnul.