Holland tojásgombóc-leves




Hozzávalók: 30 dkg barna kenyérbél, fél l tej, 2, 5 dl tejszín, 4 tojás, 1 l marhahúsleves, 1 l tyúkhúsleves, szerecsendió, só, bors
Elkészítés: Morzsoljuk szét a kenyérbelet, áztassuk be a tejbe. Ha jól megszívta magát, alaposan csavarjuk ki, tegyük egy porcelántálba, egyenként adjuk hozzá a tojásokat és keverjük habosra. Egy fazékba összeöntjük a kétféle húslevest, hozzáadjuk a tejszínt, beleszűrjük a tejet, amelyben a kenyér ázott, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és 20-25 percig lassú tűzön forraljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt 10 perccel, egy evőkanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe a tojásos masszát, ha a galuskák megfőttek, átszedjük őket egy levesestálba, ráöntjük a levest és azonnal tálaljuk. Tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.