Csokoládés sütemény




Hozzávalók: 150 g vaj vagy margarin, 150 g cukor, 1 tasak vanillincukor, 120 g csokoládéreszelék, 80 g darabolt mandula, 4 tojás, 70 g liszt, késhegynyi sütőpor
Elkészítés: A vajat, cukrot és a vanillincukrot a tűzhelyen, egy edényben alacsony lángon keverjük addig, míg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a darált mandulát és a csokireszeléket, majd tovább keverjük a csoki teljes feloldódásáig.
Ekkor levesszük a tűzről az edényt, és gyakori kevergetés mellett hagyjuk kihűlni. Ezután tesszük hozzá egyenként a 4 tojás sárgáját és végül a sütőporral elkevert lisztet, valamint a felvert tojásfehérjét. A masszát egy előre kizsírozott, mazsolával megszórt szögletes formában, előmelegített sütőben, 175 fokon, 1-1 1 óráig sütjük (szúrópróbát végzünk) Hagyjuk kihűlni. A sütemény tetejét vékonyan kenjük meg lekvárral, majd vonjuk be csokoládé-bevonattal. Ezután szórjuk meg darabolt mandulával.