Sajtsaláta



Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 30 dkg főtt vagy sült csirkehús, 2 kemény tojás, 1 alma, 2 vizes uborka. A mártáshoz: 2 dl tejföl, 1 evőkanál reszelt torma, 1 kávéskanál mustár, 1 csomó petrezselyem, ízlés szerint ecet, só.
A burgonyát héjában megfőzzük és meghámozzuk. Az almát is meghámozzuk, a magházát kivágjuk, Ezután a húst, a burgonyát, az almát, a főtt tojást és az uborkát csíkokra vagy kockákra vágjuk. Tejfölből, tormából, mustárból, ecetből és az apróra vágott zöldpetrezselyemből elkészítjük a mártást, és összekeverjük a salátával. Ha frissen főzzük a húst, a visszamaradt levet leszűrjük, kevés zselatinnal összekeverjük, megdermesztjük, és csíkokra vágva a salátához keverjük. A tejföl, a mustár és az ecet helyett használhatunk tartármártást és citromot. A tálalásnál díszíthetjük salátalevelekkel.