Örmény csirke


Örmény csirke 1.

Hozzávalók: 80 dkg csirke, 40 dkg paradicsom, 15 dkg vöröshagyma, 0,8 dl olaj, törött bors, só.
A csirkét feldaraboljuk. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, ezen a csirkét átsütjük, megsózzuk, meghintjük törött borssal és rátesszük a héjától megtisztított, negyedekre vágott paradicsomot. Fedő alatt puhára főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Örmény csirke 2.

Hozzávalók: 1 csirke, olaj, hagyma, só, bors, paradicsompüré.
Elkészítése: A csirkét apróra vágjuk, majd egy mély lábasban, olajban apróra vágott hagymát pirítunk, ezen átsütjük a csirkét, megsózzuk, borsozzuk, majd paradicsompürét adunk hozzá. Egy kevés vízzel fölengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk.