Moszkauer



Hozzávalók: 25 dkg dió, 25 dkg Koronás Kristálycukor, 15 dkg cukrozott narancshéj, 2,5 dkg Rama margarin, 2,5 dkg liszt, 2 dl tejszín
Díszítés: olvasztott csokoládé
A tejszínt, margarint, durvára vágott diót, apróra vágott cukrozott narancshéjat habüstben jól összekeverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Kissé lehűtjük, majd vékonyan olajozott, lisztezett sütőlemezen diónyi halmokat formázunk, rumba, vagy vízbe mártott villával ellapítjuk a halmokat. Ügyeljünk, hogy 5-6 cm távol legyenek egymástól a halmok, mert sütéskor elterülnek. 180°C-os sütőben aranybarnára sütjük, még melegen alávágunk késsel, és lecsúsztatjuk a sütőlemezről. Az alját kihűlés után bevonhatjuk olvasztott csokoládéval és villával hullámvonalat rajzolva díszíthetjük.