Halszoljánka serpenyőben



Hozzávalók: 70 dkg ponty, 15 dkg paradicsompüré, 20 dkg sós uborka, 90 dkg fejes káposzta, 10 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg vaj, 3 dkg liszt, 5 dkg morzsa, 6 dkg capri, 2 dkg só, 1 g bors.
Elkészítése: A káposztát megpároljuk. A halat 5 dkg-os darabokra vágjuk, majd megsózzuk és borsozzuk, ezután lisztben megforgatjuk, és vajban kisütjük a felszeletelt hagymával együtt. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a meghámozott karikára vágott uborkát, caprit, majd kevés hallévvel felengedjük, és 10 percig fűzzük. Lábasban egy sor párolt káposztát teszünk, erre ráöntjük a halat levével együtt, és forró sütőben kisütjük. Tálalásnál zöldhagymával, karikára vágott uborkával vagy főtt céklaszeletekkel díszítjük.