Bitok


Bitok

Hozzávalók: 60 dkg bélszín, 25 dkg vaj, 5 g törött bors, 6 dkg liszt, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 15 dkg vöröshagyma, só.
A bélszínt a legfinomabb tárcsán keresztül kétszer ledaráljuk, hogy minél finomabb húspépet kapjunk. Hozzáteszünk 10 dkg vajat, sóval, borssal és a liszttel jól összegyúrjuk, majd 8 db pogácsát formálunk belőle. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és ebben a pogácsákat megsütjük. Egy kisebb edénybe öntjük a tejszínt, hozzákeverjük a 2 dkg liszttel elhabart tejfölt, megsózzuk és felforraljuk. Ezzel leöntjük a megsütött bélszínpogácsákat, és mindegyik tetejére a hús sütéséből visszamaradt vajban megsütött hagymakarikákat teszünk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: vodka, sör