/peynirli gevrek/
Hozzávalók: 30 dkg kemény sajt,
20 dkg liszt, 2 db tojás, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál tej, 1 db kockacukor, 1
csokor petrezselyem, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál víz, só, bors
Elkészítés: Az élesztőt kevés
langyos tejjel és egy kockacukorral felfuttatjuk. Majd eldolgozzuk a liszttel
és hozzáadjuk a tojásokat, egy kevés vízzel kemény tésztát gyúrva belőle.
Vékonyra kinyújtjuk. A sajtot megreszeljük, petrezselyemmel megszórjuk. Az
elnyújtott tésztát derelyevágóval kb. 15 cm nagy kockákra vágjuk.
Közepükre 1-1 kávéskanál reszelt
sajttölteléket teszünk. Átlósan behajtjuk, a széleket lenyomogatjuk. Majd
megkenjük a tetejüket tojás sárgával. Vigyázzunk, hogy levegő nem maradjon a
táskákban, a széleket jól nyomkodjuk le.