Hozzávalók:
1 kg báránycomb, 2 nagy fej vöröshagyma, 2-3 db paradicsom, 1 dl száraz
fehérbor, 1 dl brandy, 1 pohár olaj, 1 dl víz, ízlés szerint: oregano, egész
fahéj, babérlevél, só
Elkészítése:
Egy tepsiben szétterítjük a feldarabolt bárányhúst és a hozzávalókat a
következő sorrendben ráhalmozzuk: hagyma / nem sok, nehogy édes legyen az étel
/, kevés oregano, fahéjrudacskák, néhány babérlevél, só, s az egészet
letakarjuk paradicsommal. Vigyázzunk, mert a paradicsom ha sok, megkeményíti a
húst. Ezután rálocsolunk kétpohárnyi száraz fehérbort. Hogy a hús puhább
legyen, brandyvel meglocsoljuk Legvégül 1-2 pohár olajat öntünk rá, fóliával
betakarjuk és 250-300 fokos sütőben megsütjük.