Hozzávalók: 50 dkg birkahús, 30
dkg marhahús, 1 liter víz, 4 db savanyú uborka, 2 fej vöröshagyma, 4 db
sárgarépa, 1 csomó petrezselyem, 4 db fehérrépa, 2 fej zeller, 4 evőkanál zsír,
1 kis paradicsom, 12 szem olajbogyó, 1 db citrom, 1 pohár joghurt, só, bors,
kapor, ízlés szerint
Elkészítés: A vízzel, a
marhahússal, a zöldség felével húslevest készítünk. A megtisztított, karikára
vágott hagymát, s a maradék zöldséget zsírban megpároljuk, majd felengedjük a
húslevessel, sóval, borssal ízesítjük. A kicsontozott, feldarabolt marha- és
birkahúst hozzáadjuk, és addig főzzük, ami a zöldség puha lesz. A paradicsomot
és a citrom levét, a joghurtot összekeverjük, a megtisztított, megreszelt
uborkával, a megmosott, felaprított kaporral a levesbe keverjük. Mindezzel
együtt a levest felforraljuk, beledobjuk az olajbogyót, forrón tálaljuk.