Gyümölcs-kebab

Hozzávalók 4 személyre: trópusi gyümölcsök, de lehet bármilyen 2 dkg porcukor, 10 dkg vaj.

A mangópüréhez: 1 nagy mangó, 1 dl narancslé, 2-3 cl commandaria (Ciprus nemzeti itala)
A mangópüré elkészítése: Egy mangót apróra darabolunk majd kevés narancslével és kommandaria-val összekeverünk.
A gyümölcsöket ha kell, kis darabokra vágjuk, majd fémnyársakra egymás mögé feltűzzük a gyümölcsöket. Kiváló ízhatású pl.: alma, szőlő, narancs , szilva, körte, kivi. A nyársakat egy tányérra fektetjük és enyhén megporcukrozzuk. Ezután egy serpenyőbe vajat teszünk és a nyársakat karamellizáljuk oly módon, hogy mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük. Tálaláskor a nyársak mellé öntjük a mangópürét, amely a gyümölcsök mártogatásául szolgál.