Hozzávalók
4 személyre: trópusi gyümölcsök, de lehet bármilyen 2 dkg porcukor, 10 dkg vaj.
A
mangópüréhez: 1 nagy mangó, 1 dl narancslé, 2-3 cl commandaria (Ciprus nemzeti
itala)
A
mangópüré elkészítése: Egy mangót apróra darabolunk majd kevés narancslével és
kommandaria-val összekeverünk.
A
gyümölcsöket ha kell, kis darabokra vágjuk, majd fémnyársakra egymás mögé
feltűzzük a gyümölcsöket. Kiváló ízhatású pl.: alma, szőlő, narancs , szilva,
körte, kivi. A nyársakat egy tányérra fektetjük és enyhén megporcukrozzuk.
Ezután egy serpenyőbe vajat teszünk és a nyársakat karamellizáljuk oly módon,
hogy mindkét oldalukat 1-1 percig sütjük. Tálaláskor a nyársak mellé öntjük a
mangópürét, amely a gyümölcsök mártogatásául szolgál.