Fokhagymás gomba



Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csiperkegomba, 10 dkg fokhagyma, 1 pohár száraz fehérbor, 1 l víz,1 dl olívaolaj, 1 dl citromlé, liszt és víz a habaráshoz, só ízlés szerint
Elkészítése: Egy fazékban felforrósítjuk az olajat és hozzákeverjük a fokhagymát. Jól átkeverjük. Amikor a fokhagyma aranyszínűvé válik, hozzáadjuk a friss gombát. Két- három percig kevergetjük. Majd hozzáöntjük a fehérbort és jól átkeverjük, hogí a bor átjárja a gomba ízét. 4-5 perc után a gomba elkészül és hozzáadjuk az 1 liter vizet és ha a gomba megfőtt 1 dl friss citromlevet öntünk hozzá. Legvégül folyamatos keverés mellett lassú tűzön behabarjuk a gombát liszt és víz keverékével, amíg a szaftja egészen krémszerű lesz. Ezután megsózzuk, és 3-4 percig még főzzük.