Hozzávalók: 20 dkg gomba, 4 db
tojás, 2 dl húsleves, 1 pohár tejföl, 5 dkg vaj, 2 babérlevél, 2 citrom leve, 1
kávéskanál bors, 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Egy teflon serpenyőbe a vajon
megpároljuk a megmosott, megtisztított felszeletelt gombát. Liszttel
meghintjük, megkeverjük és felengedjük egy liter vízzel. Belereszeljük a citrom
héját, hozzáadjuk a húsleveskockát, a fűszereket, s még 5 percig forraljuk.
Ekkor csavarjuk bele a citrom levét, összeforraljuk. Ha a leves mér jól
felforrt, óvatosa, hogy egyben maradjanak, egyenként négy tojást ütünk bele.
tartsuk még lassú tűzön öt percig. Forrón tálaljuk. Az asztalon tegyünk minden
tányér buharai vegyes savanyú leves mellé egy-egy pohár joghurtot, amiből ki-ki
kedve szerint kanalaz a levesébe.