Buggyantott tojás



Hozzávalók 4 személyre: 2 db tojás, 75 cl vörösbor, 10 dkg vaj, 15 cl borecet, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg hagyma, 5 dkg piroshusú zöldpaprika, 5 dkg szalonna, 5 dkg gomba, 2 szelet kenyér, 2 szál újhagyma, petrezselyemzöld, zellerzöld, só, bors
Elkészítése:
A tojások elkészítése: A tojásokat felütjük és forrásban lévő sótlan ecetes vízbe rakjuk. Mikor a fehérje rész megdermed, merőkanállal kivesszük és azonnal hideg vízbe rakjuk.
Mártás: A vajat, a szalonnának a felét, a gombát és az apróra vágott zöldségeket serpenyőbe rakjuk, megfuttatjuk, hogy egy kis színt kapjon. Ráöntjük a vörösbort, megsózzuk, megborsozzuk és húsz percig főni hagyjuk. Mikor megfőtt hozzáadjuk a petrezselyem és zellerzöldet, majd az újhagymákat egészben.
Köret: Vajban megpirítjuk a kenyérszeleteket kevés szalonna és gomba társaságában. Akkor van kész, mikor a kenyér megpirul.
Tálalás: Először a köretet helyezzük a tányérra, rátesszük a tojásokat, majd erre a mártást