Baklava



Hozzávalók 1 tepsihez: 3 csomag réteslap, 25 dkg darált dió, fahéj, 3 dl olaj. A cukorsziruphoz: 75 dkg cukor, 1 liter víz, 1 evőkanál citromlé.
Elkészítése: A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat. Ha kész, rászórjuk a fahéjas diót, aminek a tetejére rétegezzük a maradék réteslapokat, melyek közé szintén olajat öntünk. Sütés előtt kockákra vágjuk és a tepsi szélébe, valamint a rétes kockák közé olajat öntünk. Forró sütőben 1 órát sütjük. Ha kihűlt, ráöntjük a cukorszirupot, amitől karamellszínű lesz.